כתיבה הכרתית
רתימת כוחה של המילה הכתובה כדי לגלות כיצד אנו מתמללים את סיפור חיינו ואת החיים עצמם. איזה דמויות אנחנו מגלמים, מה הכרחי לנו להמשך ומה מיותר לקיומנו היום.
כדי לשוטט במרחבים של סיפור, עולמות רחוקים, דמויות ססגוניות וזמנים אחרים אנו זקוקים לכלי רכב שיקח אותנו לשם.
כלי הרכב שלנו הוא התודעה.
נלמד להתפשט מכל מה שאנחנו מכירים וללבוש צורות שונות שיאפשרו לנו לטייל בתפיסתנו ולחקור אותה דרך הסיפור.
זוהי כתיבה יוצרת הרחבה ברמת ההכרה והרגש במפגש קבוצתי, באוירה מעודדת, בטוחה ומקצועית בעזרת שלל כלים ותרגילי כתיבה שפותחו במיוחד.
השיטה נולדה בהשראת שנים של לימודי סטוריטלינג וחשיבה הכרתית (שיטת ימימה) והיא עבורי נקודת ההשקה בין השניים.
התהליך
מסע חקירה
נשתמש בכלים מעולם הסטוריטלינג כדי לברוא עולם, דמויות ומסע שישרתו את חקירת השאלה שלנו. הדמויות יבטאו קולות שונים בתוכנו והמסע שהן יעברו ישקפו את התהליך שאנו עוברים ככותבים דרך שלל מטאפורות, דימויים וכלים נהדרים מלאי יצירה ודמיון שופע ללא ביקורת או שיפוט.
זיהוי, הגדרה ודיוק
דרך תרגילי כתיבה ייחודיים נזהה שאלות בתוכנו המבקשות הבהרה והתרחבות. נגיע לשורש השאלה (שהיא בד״כ שאלה אוניברסלית הנוגעת לחוויה האנושית כולה) ונדייק אותה. השאלה הזו היא התימה המרכזית של הסיפור.
היפרדות והפרדה
בעזרת כלים כמו דמיון מודרך וכתיבת רצף ״ניפרד״ לזמן השיעור מהקונטקסט של חיינו, התפקידים שאנחנו ממלאים, מי שאנחנו חושבים שאנחנו ונתרגל כתיבה מתוך מצב של ״תודעה מרחפת״ שאיננה אחוזה ברעיונות ואמונות קודמים.
קתרזיס (התרה)
סוף הסיפור יענה על השאלה שהעמדנו בתחילתו וישקף את התהליך שעברנו, האופן בו התפיסה שלי את עצמי, את האחר, את המציאות - התרחב. זהו כלל יסוד לכל סיפור באשר הוא:
לספק זווית הסתכלות חדשה על נושא מוכר.
בסדנה שלנו ההתרחבות תבוא לידי ביטוי בסיפור, לא כדי לשרת את הקהל, אלא אותנו - כותבי הסיפור.